x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi incendii de pădure în Portugalia. O persoană a decedat

Noi incendii de pădure în Portugalia. O persoană a decedat

09 Oct 2017   •   18:31
Noi incendii de pădure în Portugalia. O persoană a decedat

 Cadavrul carbonizat al unui bărbat de 73 de ani a fost descoperit luni în regiunea Guarda din nordul Portugaliei, o ţară afectată din nou de incendii de pădure, declanşate în urma secetei şi a unei călduri neobişnuite pentru această perioadă a anului, au anunţat serviciile de urgenţe portugheze, citate de AFP. 

Trupul victimei a fost găsit de o patrulă de jandarmi în comuna Sabugal, unde a izbucnit un incendiu ce a fost stăpânit până la jumătatea zilei de luni, a anunţat pentru agenţia de presă Lusa Comandamentul de Protecţie Civilă din districtul Guarda. 

La începutul după-amiezii, un important incendiu de pădure - izbucnit vineri - continua să facă ravagii în comunele Pampilhosa da Serra şi Arganil, în regiunea Coimbra din centrul Portugaliei. 

Peste 600 de pompieri, care au la dispoziţie 180 de vehicule de intervenţie, patru avioane şi două elicoptere, încercau să stingă flăcările, care, până la ora transmiterii acestor informaţii, nu au ameninţat însă niciunul dintre satele apropiate. 

Cu 80% din teritoriu afectat de o secetă severă şi temperaturi care depăşeau luni pragul de 30 de grade Celsius în anumite regiuni, Portugalia s-a confruntat în ultimele zile cu o nouă serie de incendii. 

Aproape 216.000 de hectare de vegetaţie au fost distruse de incendii de la începutul lunii ianuarie şi până la sfârşitul lunii septembrie, potrivit unor estimări provizorii publicate de Institutul pentru Conservarea Naturii şi a Pădurilor. 

În 2003, suprafaţa devastată de flăcări a atins nivelul record de aproape 426.000 de hectare, însă anul 2017 va rămâne marcat de incendiul cel mai "ucigaş" din istoria ţării. Uriaşul incendiu care a izbucnit pe 17 iunie în apropiere de Pedrogao Grande, în centrul Portugaliei, a făcut 64 de morţi şi peste 250 de răniţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Portugalia incendii pădure