x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nord-coreenii fără mască, trimiși la muncă silnică

Nord-coreenii fără mască, trimiși la muncă silnică

de Şerban Mihăilă    |    21 Iul 2020   •   07:34
Nord-coreenii fără mască, trimiși la muncă silnică
Sursa foto: Hepta

Deși regimul comunist de la Phenian susține sus și tare că în Coreea de Nord nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus, datorită conducerii „divine” a marelui lider Kim Jong-un, realitatea pare cu totul alta. Potrivit ziarelor sud-coreene, în țară există sute de mii de cazuri de COVID-19, iar Kim însuși a dispărut timp de o lună, de teama virusului provenit din China. Mai mult, nord-coreenii prinși fără mască sunt condamnați la cel puțin trei luni de muncă silnică.  

 

Considerată, oficial, o măsură de precauție pentru pandemia care a izbucnit în țara vecină și a devastat în numai câteva luni întreaga planetă, masca a devenit obligatorie în Coreea de Nord. Cei prinși fără mască sunt condamnați imediat și fără drept de apel la cel puțin trei luni de muncă forțată, relatează Radio Asia Liberă (RFA), citat de „Breitbart”. O oficialitate nord-coreeană a declarat pentru RFA că elevii de liceu și studenții au fost înrolați în patrule pentru identificarea persoanelor care nu poartă mască. „Începând din 16 iulie, echipe de inspecție formate din polițiști, studenți și elevi de liceu sunt organizate aici, în Phenian, și, de asemenea, în orașe din provincie, pentru a lua măsuri contra celor care nu poartă mască”, a declarat oficialul, sub protecția anonimatului. „Cei prinși vor fi pedepsiți cu peste trei luni de muncă silnică, indiferent cine sunt aceștia”, a adăugat sursa RFA. Decizia a fost luată în timpul unei recente reuniuni a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, prezidată de însuși Kim Jong-un. Cu acest prilej, marele lider s-a arătat extrem de iritat de „lenea cronică” răspândită în rândurile persoanelor implicate în proiectul național de urgență pentru impunerea carantinei, precum și de încălcarea flagrantă a restricțiilor de către cetățeni. Imediat, activiștii de partid au organizat o serie de ședințe cu muncitorii și oficialitățile de la marile fabrici, întreprinderi și ferme, dar și cu agențiile de impunere a legii, cărora li s-a cerut vigilență maximă pentru respectarea măsurilor de carantinare.

 

Informații contradictorii

 

Așa cum se întâmplă de fiecare dată când este vorba despre Coreea de Nord, informațiile verificabile din această dictatură comunistă sunt extrem de greu de obținut. Regimul de la Phenian susține sus și tare că în țară nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus, datorită conducerii „divine” a lui Kim Jong-un. Potrivit ziarului sud-coreean „Chosun Ilbo”, Coreea de Nord ar fi confruntată, de fapt, cu sute de mii de infecții de coronavirus și peste 500 de decese provocate de COVID-19. Aceeași sursă dezvăluie că, în timpul unei ședințe cu ușile închise, Kim a recunoscut că țara este confruntată cu „o gravă criză”. De altfel, conform presei sud-coreene, Kim însuși ar fi dispărut aproape o lună de pe scena politică, de teamă să nu se contamineze cu virusul provenit din China. Între timp, la scară internațională, există o îngrijorare majoră în privința capacității nord-coreenilor de a face față unei pandemii, din cauza problemelor de malnutriție ale populației și a sistemului precar de sănătate.

 

Echipe formate din polițiști, studenți și elevi de liceu sunt organizate aici, în Phenian, și, de asemenea, în orașe din provincie, pentru a lua măsuri contra celor care nu poartă mască”.

Oficial nord-coreean

×