x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norul de cenuşă vulcanică închide spaţiul aerian din nordul Germaniei.

Norul de cenuşă vulcanică închide spaţiul aerian din nordul Germaniei.

25 Mai 2011   •   05:48
Norul de cenuşă vulcanică închide spaţiul aerian din nordul Germaniei.

Germania si-a inchis, in aceasta dimineata, spatiul aerian din nordul tarii, din cauza norului de cenusa provenind de la vulcanul in eruptie din Islanda, informeaza BBC.

Aeroportul din Bremen urma sa se inchida la ora 3:00 GMT (6:00, ora Romaniei), in timp ce aeroportul din Hamburg se va inchide la ora 4:00 GMT (7:00, ora Romaniei). Serviciul meteorologic national a anuntat ca si spatiul aerian de la Berlin si Hanovra ar putea fi afectat.

Liniile aeriene din Marea Britanie deja si-au anulat zborurile, marti, in unele regiuni din Scotia si nordul Angliei. Si traficul aerian din Norvegia si Danemarca a fost perturbat.

Eurocontrol, organizatia care monitorizeaza spatiul aerian european, a anuntat ca aproape 500 de zboruri au fost anulate marti din cauza inchiderii partiale a spatiului aerian al Marii Britanii. Norul de cenusa ar urma sa se deplaseze catre Danemarca, Norvegia si Suedia, dar impactul asupra curselor aeriene va fi probabil limitat.

Serviciile meteorologice britanice prognozeaza ca in cursul zilei de miercuri concentratia de cenusa vulcanica in spatiul aerian britanic va scadea semnificativ.

Autoritatea aviatiei civile din Franta se asteapta la perturbari foarte limitate ale traficului aerian si nu intentioneaza sa inchida spatiul aerian al tarii.

Vulcanul Grimsvotn a inceput sa erupa sambata, dar expertii spun ca eruptia - deja incetinita marti - are proportii mult mai mici decat cea a vulcanului Eyjafjallajokull de anul trecut, cand milioane de calatori au ramas blocati pe aeroporturi. Particulele de cenusa de la Grimsvotn sunt mai mari decat cele de la Eyjafjallajokull si se vor depune mult mai repede.

×