x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia renunţă la jocurile violente de calculator

Norvegia renunţă la jocurile violente de calculator

01 Aug 2011   •   21:00
Norvegia renunţă la jocurile violente de calculator

Mai multe magazine din Norvegia s-au decis sa elimine de pe rafturile lor jocurile de calculator care contin elemente de violenta, dupa ce autorul masacrului din 22 iulie a.c., Anders Behring Breivik, a scris in jurnalul sau postat pe internet ca pregatin­du-se de atac a jucat timp de aproape un an unul dintre aceste jocuri, potri­vit Gameranx.com, preluat de Agerpres.

"Am scos deja de pe rafturi 51 de articole. Saptamana trecuta, toate magazinele noastre le-au scos din vanzare pentru o perioada nedeterminata", a declarat directorul Departamentului vanzari din cadrul uneia dintre cele mai importante retele de larg consum din aceasta tara scandinava, Coop Norway Retail, Inge Stokke. Decizia managementului companiei a fost dictata in principal de sentimentul de solidaritate cu familiile victimelor acestei tragedii teribile, care s-a abatut brusc asupra Norve­giei, a mai spus el.

Printre jocurile scoase din vanzare figureaza World of Warcraft si Call of Duty 4: Modern Warfare, mentionate in insemnarile norve­gianului de 32 de ani care a curmat viata a circa 77 de concetateni ai sai in dublul atac de la Oslo si Insula Utoeya.

Breivik a comparut saptamana tre­cuta in fata instantei pentru a-si explica faptele. Dupa finalizarea au­die­ri­lor, judecatorul norvegian care a prezidat sedinta a anuntat ca Brei­vik a fost pus sub acuzare pentru tero­rism si va ramane in arest opt sap­ta­mani.

Guvernul norvegian impreuna cu partidele de opozitie au decis ca ziua de 21 august sa fie zi de doliu national. Un concert memorial va fi organizat la Oslo Spektrum, una dintre cele mai mari sali de spectacole din capitala norvegiana, la care vor fi invitati supravietuitorii si angajatii din echipele de interventie.

×