x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou atentat în Algeria: 11 morţi şi 31 răniţi

Nou atentat în Algeria: 11 morţi şi 31 răniţi

20 Aug 2008   •   00:00
Nou atentat în Algeria: 11 morţi şi 31 răniţi

12:10 • Unsprezece persoane au murit şi alte 31 au fost rănite astăzi în urma a două atentate cu maşină-capcană comise la Bouira, 120 kilometri sud-est de Alger, a anunţat postul public de radio algerian, potrivit AFP.

Unsprezece persoane au murit şi alte 31 au fost rănite astăzi în urma a două atentate cu maşină-capcană comise la Bouira, 120 kilometri sud-est de Alger, a anunţat postul public de radio algerian, potrivit AFP.

ATAC. Cele 11 persoane care au murit sunt civili, potrivit postului public de radio. Una dintre cele două explozii a vizat un autobuz care staţiona în apropiere de hotelul Sophie, în centrul oraşului Bouira. A doua explozie cu maşină-capcană a avut loc în apropiere de sectorul militar al oraşului. Centrul oraşului Bouira a fost imediat înconjurat şi un cordon de securitate a fost stabilit în zona atentatelor, potrivit martorilor oculari.

Atentatele intervin la o zi de la producerea altui atac, care a vizat o şcoală a jandarmeriei din Issers, estul Algerului, în care 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 45 au fost rănite, cel mai sîngeros atentat din ultimele opt luni din Algeria.

Este cel mai sîngeros atentat după cel comis la 11 decembrie în Alger, care a vizat un sediu al Consiliului constituţional şi două birouri ONU, atacuri soldate cu 41 de morţi. Acest dublu atentat a fost revendicat de aripa al-Qaida din Magrebul islamic (Baqmi, fostul Grup salafist pentru predică şi luptă - GSPC), o aripă mai puţin cunoscută a grupării lui ben Laden. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe