x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou cutremur a avut loc în Turcia: Clădiri deja avariate s-au prăbușit

Un nou cutremur a avut loc în Turcia: Clădiri deja avariate s-au prăbușit

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   12:49
Un nou cutremur a avut loc în Turcia: Clădiri deja avariate s-au prăbușit
Sursa foto: Hepta

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade a zguduit luni sudul Turciei, la 3 săptămâni după ce un cutremur catastrofal a devastat regiunea. Noul seism a provocat prăbușirea unor clădiri deja avariate. Două persoane sunt prinse sub dărâmături, potrivit AP.

Cutremurul de luni a fost centrat în orașul Yesilyurt din provincia Malatya, a declarat agenția de gestionare a dezastrelor din țară.

Primarul din Yesilyurt, Mehmet Cinar, a declarat pentru televiziunea HaberTurk că mai multe clădiri din oraș s-au prăbușit, inclusiv o clădire cu patru etaje în care au fost prinși un tată și o fiică. Cinar a spus că cei doi intraseră în clădirea avariată pentru a-și lua lucrurile.

În altă parte în Malatya, echipele de căutare și salvare scotoceau printre dărâmăturile unei alte clădiri care s-a prăbușit peste câteva mașini parcate, a relatat HaberTurk.

Malatya s-a numărat printre cele 11 provincii turcești afectate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat părți din sudul Turciei și nordul Siriei pe 6 februarie.

(sursa: Mediafax)

Un nou cutremur a zguduit Turcia | Seismul cu o magnitudine de 5,2 grade s-a produs în zonele deja afectate

×
Subiecte în articol: cutremur turcia