x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noua formă de gripă aviară mai face două victime

Noua formă de gripă aviară mai face două victime

03 Apr 2013   •   17:07
Noua formă de gripă aviară mai face două victime
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Încă două persoane au fost contaminate cu virusul gripei aviare H7N9 în estul Chinei, dintre care una a decedat, au raportat miercuri autorităţile sanitare din provincia Zhejiang, relatează AFP.

Persoana decedată este un bucătar de 38 de ani, menţionează un comunicat oficial. Tulpina H7N9 a gripei aviare, care nu se transmitea până acum la om, a infectat în total nouă persoane în estul Chinei, făcând trei morţi.

Celălalt nou caz este un pensionar în vârstă de 67 de ani, rezident al oraşului Hangzhou, provincia Zhejiang.

Comunicatul nu precizează cum au contractat cele două persoane virusul, însă indică faptul că niciunul din cei cu care acestea au fost în contact nu s-a îmbolnăvit.

Marţi, provincia vecină Jiangsu a raportat patru noi cazuri din această nouă formă de gripă aviară la om, între care primele două cazuri mortale au apărut la Shanghai.

La începutul lunii martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a indicat că gripa aviară a făcut peste 360 de morţi pe plan mondial, din 2003. Virusul H5N1, cel mai comun, se transmite de la animal la om, însă oamenii de ştiinţă se tem că o mutaţie ar putea permite contaminarea de la om la om, ceea ce ar putea declanşa o pandemie.

×
Subiecte în articol: gripa aviara