x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NOUL PATRIARH AL RUSIEI/Mesajul lui Kiril către BOR

NOUL PATRIARH AL RUSIEI/Mesajul lui Kiril către BOR

de Irina Cristea    |    29 Ian 2009   •   00:00
NOUL PATRIARH AL RUSIEI/Mesajul lui Kiril către BOR

Noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, a caracterizat drept "atentate la teritoriul canonic al Bisericii Ruse" reactivarea de către Biserica Ortodoxă Română a trei eparhii în Basarabia.



În raportul prezentat în plenul Sinodului local, Kiril a criticat, astfel, decizia Sfântului Sinod al BOR, dar a avut şi un mesaj de deschidere către acesta, transmite corespondentul RRA.
Patriarhul a arătat că Biserica Ortodoxă Rusă nu a renunţat niciodată la dialogul cu Biserica Ortodoxă Română şi nu a întrerupt comunicarea, fiind conştientă de importanţa găsirii unor soluţii reciproc acceptabile, care să pună capăt "dezordinii canonice şi să contribuie la ridicarea relaţiilor bilaterale la un nivel superior".
Kiril a devenit Patriarh miercuri seară, întrunind votul a 508 din cei 700 de delegaţi din 157 de parohii.
Ieri, Prea Fericitul Daniel l-a felicitat, printr-o telegramă, urându-i "mult ajutor de la Dumnezeu în lucrarea sfântă la care a fost chemat, păstrând cu fidelitate adevărul etern al Evangheliei, într-o lume aflată în rapidă schimbare". "Sperăm într-o cooperare frăţească folositoare Bisericilor noastre surori şi Ortodoxiei în general", a mai spus Patriarhul român, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

×
Subiecte în articol: externe