x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul președinte al Braziliei depune jurământul. Sute de mii de oameni participă la ceremonie

Noul președinte al Braziliei depune jurământul. Sute de mii de oameni participă la ceremonie

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   18:20
Noul președinte al Braziliei depune jurământul. Sute de mii de oameni participă la ceremonie
Sursa foto: Hepta

Noul președinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, depune jurământul duminică în cadrul unor ceremonii la care participă sute de mii de oameni.

Numeroși oameni s-au adunat duminică în capitala braziliană, Brasilia, înainte de învestirea lui Luiz Inacio Lula da Silva în funcția de președinte.Politicianul de stânga, cunoscut sub numele de Lula, a mai condus țara între 2003 și 2010 și l-a învins pe Jair Bolsonaro în scrutinul din octombrie, anul trecut.

Ceremonia de duminică se desfășoară în condiții de securitate sporită, din cauza temerilor că susținătorii lui Bolsonaro ar putea încerca să o perturbe. Bolsonaro nu va participa la eveniment, deoarece vineri a părăsit Brazilia.

Susținătorii lui Lula s-au adunat în fața Congresului la primele ore ale dimineții îmbrăcați în culoarea roșie a Partidului Muncitorilor. Ei au venit pentru a-și vedea liderul, dar și pentru a participa la o sărbătoare.

Peste 60 de artiști, inclusiv legenda samba Martinho da Vila, urmează să cânte pe două scene uriașe decorate cu steagul național, în cadrul unui festival de muzică numit „Lulapalooza".

Ceremonia va începe la ora locală 14.30 atunci când Lula și viitorul vicepreședinte Geraldo Alckmin vor defila prin oraș cu o mașină decapotabilă.

Peste 300.000 de persoane sunt așteptate să participe la ceremonii și concerte. Toate forțele de poliție din statul Brasilia sunt în stare de alertă și 8.000 de polițiști au fost desfășurați pe străzile capitalei braziliene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: brazilia luiz inacio lula da silva