x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu au existat secrete NATO în avionul lui Lech Kaczinski

Nu au existat secrete NATO în avionul lui Lech Kaczinski

de Anca Aldea    |    16 Mai 2010   •   00:00

Un oficial polonez din cadrul serviciilor militare de contraspionaj dezminte faptul că la bordul avionului în care se afla Lech Kaczinski s-ar fi aflat dispozitive sau date sensibile ale NATO.

Potrivit agenţiei ruse RIA Novosti, citată de Mediafax, la bordul aeronavei prezidenţiale poloneze care s-a prăbuşit la Smolensk la 10 aprilie, se afla "un telefon prin satelit, dar nu erau coduri secrete în el şi nici dispozitive sau materiale criptografice". Potrivit colonelului Krzysztof Dusza, şeful Serviciului militar de contraspionaj din Polonia (SKW), "telefonul preşedintelui era un simplu telefon prin satelit".

Declaraţiile acestui oficial vin să dezmintă informaţiile apărute în presă, conform cărora Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) ar fi putut intercepta documente sensibile şi dispozitive, precum laptopuri sau discuri de memorie, imediat după prăbuşirea avionului polonez. În tragedia de la Smolensk şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, dintre care 31 era înalţi demnitari ai statului polonez (foto).

×
Subiecte în articol: externe