x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu luaţi pâinea de la gura englezilor!

Nu luaţi pâinea de la gura englezilor!

de Sînziana Stancu    |    08 Feb 2011   •   18:35

Din fericire pentru noi, românii, măsurile guvernului britanic îi frustrează numai pe imigranţii din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană. Guvernul britanic va reduce la o treime numărul meseriilor care cer personal “calificat” potrivit legii imigraţiei, pentru a-şi proteja personalul autohton de şomajul rezultat în urma crizei economico-financiare.

 Dacă proiectul legislativ va deveni realitate, atunci numărul de vize de lucru pentru cei din afara UE veniţi la muncă temporară în Marea Britanie se va reduce cu aproximativ 10.000, scrie Daily Mail.

Între meseriile vizate să fie scoase de pe lista ofertelor de lucru pentru mâna de lucru calificată, imigrantă non UE, figurează cele de sudor, manager de magazine, hair-stylist, florar, tehnician de laborator, manager de salon de frumuseţe, sudor şi instalator. Cât îi priveşte pe agenţii imobiliari, meseria lor nu figurează la capitolul “munci calificate”.

Meseriile care nu au dispărut de pe lista ofertelor pentru imigranţi sunt cele de moaşă, contabil, supraveghetor de echipă pe şantier, dansator, animator şi agent de protecţie a mediului. În total, din cele 121 de meserii disponibile pentru mâna de lucru imigrantă în Marea Britanie au rămas 87.

×