x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul morților din cutremurul din Maroc trece de 2.800. Mulți supraviețuitori dorm în aer liber

Numărul morților din cutremurul din Maroc trece de 2.800. Mulți supraviețuitori dorm în aer liber

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2023   •   12:15
Numărul morților din cutremurul din Maroc trece de 2.800. Mulți supraviețuitori dorm în aer liber
Sursa foto: Hepta

Numărul deceselor din cutremurul din Maroc a trecut de 2.800, au anunțat autoritățile marocane. Echipele de intervenție încă mai caută persoane în viață, în timp ce numeroși supraviețuitorii fie refuză să se întoarcă în case, fie au rămas fără locuințe.

Televiziunea de stat din Maroc a anunțat în noaptea de luni spre marți că numărul morților în urma cutremurului de vineri cu magnitudinea de 6,8 a ajuns la 2.862. De asemenea, sunt cel puțin 2.562 de persoane rănite, potrivit Reuters.

Totuși, autoritățile nu au emis nicio estimare pentru numărul de persoane dispărute deoarece comunitățile cele mai afectate sunt în zone greu accesibile.

În regiunile sinistrate, au fost amenajate tabere de corturi deoarece localnicii au petrecut mai multe nopți sub cerul liber.

În zonele afectate intervine armata. De asemenea, au sărit în ajutorul sinistraților, echipe de căutare și salvare din Spania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și Qatar. În plus, Algeria a alocat trei avioane pentru transportul personalului de salvare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cutremur maroc