x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Număr record de infecţii cu virusul West Nile în Statele Unite: 43 de morţi într-o singură săptămână

Număr record de infecţii cu virusul West Nile în Statele Unite: 43 de morţi într-o singură săptămână

23 Aug 2012   •   07:49
Număr record de infecţii cu virusul West Nile în Statele Unite: 43 de morţi într-o singură săptămână

Numarul de infectii cu virusul West Nile in SUA a crescut dramatic in ultima saptamana, cand s-au inregistrat 43 de morti, numarul total al cazurilor inregistrate de la inceputul anului fiind de 1.221, potrivit USA Today.

In conditiile in care numarul cazurilor este de trei ori mai mare decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului, autoritatile se pregatesc pentru situatii mai grave, avand in vedere si conditiile meteo care favorizeaza raspandirea tantarilor purtatori de virus. Jumatate dintre cazuri au fost raportate in statul Texas (sud), urmat de Mississippi (sud), Louisiana (sud), Dakota de Sud (nord) si Oklahoma (sud).

Boala se raspandeste mai ales in jurul Dallasului, unde autoritatile au inceput de saptamana trecuta sa pulverizeze pesticide pentru eradicarea tantarilor care transporta virusul. Totusi, caldurile din ultima vreme au limitat eforturile de controlare a raspandirii tantarilor, chiar daca au existat si rezultate vizibile.

Virusul West Nile, identificat pentru prima data in Uganda in 1937, poate determina trei forme de reactii la om. In cele mai multe cazuri, acesta trece neobservat dar poate provoca, de asemenea, simptome care seamana cu gripa, iar intr-un numar mic de cazuri poate duce la complicatii cum ar fi meningita si encefalita. Boala poate fi mortala in acest caz.

Pentru moment nu exista un tratament specific pentru aceasta boala, iar 80 la suta dintre persoanele infectate nu prezinta niciun simptom.

×