x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O a cincea persoană rănită în atentatul de la Strasbourg a murit

O a cincea persoană rănită în atentatul de la Strasbourg a murit

16 Dec 2018   •   22:17
O a cincea persoană rănită în atentatul de la Strasbourg a murit
Sursa foto: Captura Video

O a cincea persoană rănită în atentatul de la Strasbourg, comis marţi seară de Cherif Chekatt, a murit duminică, informează prefectura din Bas-Rhin, citată de AFP.
Parchetul din Paris a confirmat duminică seară decesul acestei persoane de naţionalitate poloneză.
Pe lângă cei cinci morţi, atentatul de la Strasbourg s-a soldat şi cu 11 răniţi, dintre care unii sunt încă în stare gravă.
"Fratele meu Barto Pedro Orent-Niedzielski tocmai a plecat dintre noi. Vă mulţumeşte pentru dragostea voastră şi pentru forţa pe care i-aţi dat-o", a scris pe Facebook fratele acestui locuitor din Strasbourg de 36 de ani, originar din Katowice, Polonia.
Aflat în faţa barului "Les Savons d'Helene", el era marţi seară împreună cu prietenul lui italian Antonio Megalizzi, de 28 de ani, decedat vineri, şi alţi prieteni. Potrivit apropiaţilor săi, el s-ar fi băgat în faţa atacatorului, pentru a-l împiedica pe Cherif Chekatt să pătrundă în bar.
Supranumit "Bartek", acest locuitor din Strasbourg de 20 de ani, avea visul de "a deschide un hostel lingvistic la Strasbourg", a declarat duminică pentru AFP un prieten apropiat al acestui pasionat de alte limbi şi culturi.
"Foarte implicat în asociaţii artistice şi de solidaritate", el era "mereu surâzător, primitor, deschis către ceilalţi, prompt la discuţii", a declarat pentru AFP un fost prieten din liceu.
El era în special responsabil de animaţii la festivalul european de benzi desenate Strasbulles.
Marţi seară, Cherif Chekatt a pătruns în centrul istoric al Strasbourgului, înarmat cu un pistol şi un cuţit, şi a atacat trecători în mai multe locuri, înainte de reuşi să fugă. După 48 de ore de căutări la care au participat sute de poliţişti el a fost ucis de poliţişti joi seară pe o stradă din cartierul Neudorf, din sudul oraşului.

Agerpres

×
Subiecte în articol: atentat strasbourg Cherif Chekatt