x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O actriţă din Iran a fost condamnată la un an de închisoare şi 90 de lovituri de bici (VIDEO TRAILER)

O actriţă din Iran a fost condamnată la un an de închisoare şi 90 de lovituri de bici (VIDEO TRAILER)

10 Oct 2011   •   16:40
O actriţă din Iran a fost condamnată la un an de închisoare şi 90 de lovituri de bici (VIDEO TRAILER)

O actrita iraniana a fost condamnata la un an de inchisoare si 90 de lovituri de bici pentru rolul interpretat intr-un film care 'vorbeste' despre limitele impuse artistilor din aceasta tara.

Sentinta dictata in acest caz de o instanta iraniana a fost anuntata de Kalameh.com, un site al opozitiei, potrivit caruia avocatul lui Marzieh Vafamehr a facut apel, fara a oferi detalii suplimentare.

Marzieh Vafamehr a fost arestata in luna iulie, dupa aparitia in pelicula My Tehran for Sale (Teheranul meu de vanzare), care a starnit critici dure in cercurile conservatoare. Filmul, realizat in coproductie cu Australia, spune povestea unei tinere actrite din Teheran a carei activitate este interzisa de catre autoritati, ceea ce o obliga la o viata secreta pe care o duce in scopul de a se exprima artistic.

Agentia de presa Fars a anuntat ca filmul a fost interzis oficial in Iran, iar vizionarea peliculei constituie o infractiune.

×
Subiecte în articol: actrita iran condamnare lovituri de bici