x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O campanie dură împotriva obezităţii cu copii supraponderali trişti creează controverse (VIDEO)

O campanie dură împotriva obezităţii cu copii supraponderali trişti creează controverse (VIDEO)

04 Ian 2012   •   08:59
O campanie dură împotriva obezităţii cu copii supraponderali trişti creează controverse (VIDEO)

O campanie publicitara dura impotriva obezitatii creeaza controverse, mai multe persoane considerand reclamele agresive, scrie Huffington Post.

Copii obezi tristi apar atat in fotografii, cat si in cateva spoturi realizate de Children's Healthcare din Atlanta. Mesajele transmise de copiii supraponderali sunt: "AVERTISMENT: Este greu sa fii o fata micuta, daca nu esti" sau "Greutatea mea poate sa fie amuzanta pentru tine, dar pe mine ma omoara!". Intr-unul dintre spoturi un copil o intreaba pe mama lui, care este obeza, de ce este gras, aceasta nefiind in stare sa-i raspunda.

Aceasta campanie dura a fost realizata de organizatia de sanatate cu copiii din Georgia deoarece statul american este pe locul doi in Statele Unite in ceea ce priveste rata de obezitate a locuitorilor, pe prima pozitie aflandu-se statul Mississippi. 75% dintre parintii din Georgia care au copii obezi nu sunt constienti ca au copii supraponderali, arata Children's Healthcare.

Linda Matzigkeit, vicepresedinte al organizatiei de sanatate a declarat ca o astfel de campanie era o necesitate. "Hey, Georgia! Trezeste-te. Este o problema", a spus Linda.

Scopul acestei campanii este de a atrage atentia aspura cazurilor de copii obezi in crestere.

Mai multi specialisti in sanatate si parinti considera ca prin aceste reclame sunt stigmatizati copiii supraponderali. Ei au mai spus ca aceasta campanie ii face pe copiii obezi sa le fie rusine de felul in care arata, in loc sa-i incurajeze sa manance sanatos.

"Invinovatirea victimelor rareori ajuta. Acesti copii stiu ca sunt grasi si ca din acest motiv sunt exclusi", a declarat doctorul Miriam Labbok. (L.I.)

×
Subiecte în articol: sanatate campanie reclama obezitate