x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O coliziune între două trenuri în Amsterdam s-a soldat cu aproximativ 60 de răniţi

O coliziune între două trenuri în Amsterdam s-a soldat cu aproximativ 60 de răniţi

21 Apr 2012   •   19:50
O coliziune între două trenuri în Amsterdam s-a soldat cu aproximativ 60 de răniţi

"Sunt in jur de 60 de raniti, dintre care intre 15 si 20 sunt raniti grav, insa nu pot da cifre mai precise pentru moment", a declarat pentru AFP Ed Kraszewski, purtator de cuvant al politiei feroviare.

Anterior, un purtator de cuvant a societatii cailor ferate olandeze declarase pentru agentia de presa ANP in timpul serii ca pasagerii au suferit rani usoare, cum ar fi vanatai.

La ora locala 18:30 (19:30, ora Romaniei) doua trenuri au intrat in coliziune frontala in suburbia de vest a Amsterdamului. "Este vorba de un tren de mare viteza si un tren local", a precizat Babet Verstappen, purtatoare de cuvant al ProRail, compania care gestioneaza caile ferate olandeze.

Serviciile de salvare se afla la fata locului pentru a trata ranitii, a precizat aceasta, adaugand ca primul tren se indrepta spre Uitgeest (vest) in timp ce al doilea se indrepta catre Nimegue (est), coliziunea avand loc pe un pod intre gara centrala si gara Amsterdam Sloterdijk, in vestul orasului.

Intreg traficul feroviar din vestul orasului, inclusiv cel de la gara centrala catre aeroportul Amsterdam-Schiphol, a fost intrerupt din cauza accidentului.

(MEDIAFAX)

×