x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O companie americană susţine că a finalizat primul vaccin împotriva gripei porcine

O companie americană susţine că a finalizat primul vaccin împotriva gripei porcine

06 Aug 2009   •   00:00

Laboratorul farmaceutic american Baxter a anunţat, miercuri, că a finalizat în luna iulie producţia primelor sale loturi de vaccinuri împotriva virusului A(H1N1) al gripei porcine. Laboratorul poartă de acum "discuţii cu autorităţile sanitare pentru distribuirea" acestor produse, subordonate autorizaţiei de scoatere pe piaţă, a precizat compania într-un comunicat preluat de AFP.

Vaccinul, denumit Celvapan, a fost deja promis unor ţări care au contracte cu laboratorul ce stipulează o aprovizionare în caz de pandemie. "Suntem bucuroşi de capacitatea societăţii noastre de a-şi respecta termenul-limită pentru crearea şi producerea (vaccinului) Celvapan", a subliniat Joy Amundson, vicepreşedinte al laboratorului, citat în textul respectiv.

A fost nevoie de numai 12 săptămâni pentru producerea vaccinului după primirea tulpinilor virale, furnizate de Centrele americane de control şi prevenire a maladiilor (CDC), a precizat el.

Peste 3.500 de persoane au primit deja vaccinul în cadrul unui studiu în faza a treia, ultima înaintea cererii autorizaţiei de scoatere pe piaţă. În luna august este prevăzută efectuarea unor teste clinice suplimentare pe adulţi, copii şi persoane în vârstă.

×
Subiecte în articol: externe