x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O defecţiune a flapsurilor, cauza probabilă a prăbuşirii avionului Tupolev TU-154

O defecţiune a flapsurilor, cauza probabilă a prăbuşirii avionului Tupolev TU-154

28 Dec 2016   •   20:30
O defecţiune a flapsurilor, cauza probabilă a prăbuşirii avionului Tupolev TU-154

Anchetatorii ruşi care investighează catastrofa aviatică în care a fost implicat duminică dimineaţa un avion Tupolev TU-154 al armatei ruse consideră în acest moment că o defecţiune a flapsurilor este cauza cea mai probabilă a accidentului, relatează miercuri agenţiile DPA şi EFE.

Această ipoteză este privilegiată în urma examinării cutiei negre ce conţine discuţiile dintre piloţi. 'Flapsurile! La naiba!(...) Altimetrul! (...) Comandante, ne prăbuşim!' - este o parte a dialogului din cabina de pilotaj redat de publicaţia rusă Komsomolskaya Pravda.

Flapsurile (voleţii) sunt elementele mecanice mobile plasate în partea posterioară a aripilor şi au rolul de a spori portanţa avionului la viteze reduse.

Ipoteza unei disfuncţionalităţi a flapsurilor este sprijinită şi de o declaraţie a unui militar rus, care a văzut de la sol evoluţia avionului în ultimele momente dinaintea prăbuşirii în Marea Neagră.

Acest martor a observat că, în loc să ia înălţime, avionul care tocmai decolase de pe aeroportul din Soci a coborât rapid către suprafaţa apei, la fel ca în cazul unei manevre de aterizare, aeronava zburând cu o viteză mică şi cu botul ridicat, iar în final pare să fi lovit apa cu coada.

Între timp, continuă operaţiunile de recuperare a resturilor avionului şi a cadavrelor, nefiind excluse nici alte ipoteze, precum o eroare de pilotaj ori defecţiuni tehnice de altă natură.

La bordul avionului care decolase către Siria se aflau 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului, printre pasageri numărându-se şi 64 de membri ai Corului Armatei Roşii, corul Alexandrov. Avionul implicat în accident aparţinea Ministerului rus al Apărării şi a fost fabricat în anul 1983.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: tupolev Rusia prabusire