x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O facultate de medicină din Tokyo nu doreşte ca fetele să aibă şansa să devină medici

O facultate de medicină din Tokyo nu doreşte ca fetele să aibă şansa să devină medici

08 Aug 2018   •   14:44
O facultate de medicină din Tokyo nu doreşte ca fetele să aibă şansa să devină medici

O facultate de medicină din Tokyo şi-a cerut scuze, după ce o anchetă internă a confirmat faptul că au fost modificate rezultatele examenelor de admitere,  timp de mai mult de un deceniu, pentru a limita numărul de fete cărora să li se acorde şansa de a deveni medici, potrivit The Guardian.

Universitatea de Medicină din Tokyo a manipulat rezultatele examenelor de admitere începând din 2006 până în prezent, potrivit unor descoperiri făcute publice de avocaţii implicaţi în anchetă.

Conducerea facultăţii a spus că manipulările nu ar fi trebuit să aibă loc şi că nu se va mai întâmpla pe viitor. De asemenea, conducerea a mai declarat că va lua în considerare primirea la facultate a celor care au fost respinse, deşi rezultatele au fost bune.

Manipulările au fost descoperite în urma unor acuzaţii că fiul unui birocrat din Ministerul Educaţiei a fost primit la facultate în schimbul unui tratament favorabil al universităţii când vine vorba de obţinerea fondurilor. Birocratul şi fostul director al facultăţii au fost acuzaţi de dare şi luare de mită.

Fiul oficialului din Ministerul Educaţiei, care a picat examenul de admitere trei ani la rând, a primit 20 de puncte în plus la examen, fapt ce l-a ajutat să fie admis.

×