x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie din Elveţia a fost amendată că a ''spart'' contul de e-mail al soţului pentru a afla dacă o înşeală

O femeie din Elveţia a fost amendată că a ''spart'' contul de e-mail al soţului pentru a afla dacă o înşeală

21 Dec 2017   •   15:09
O femeie din Elveţia a fost amendată că a ''spart'' contul de e-mail al soţului pentru a afla dacă o înşeală

Un tribunal din Elveţia a menţinut hotărârea de condamnare a unei femei care a accesat contul de e-mail al soţului său fără ca acesta să ştie şi a descoperit astfel detalii despre mai multe relaţii extraconjugale ale acestuia, relatează miercuri The Telegraph. 

Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public în articolele din media elveţiană, a fost acuzată de accesare neautorizată a informaţiilor soţului ei după ce aceasta a intrat în contul de e-mail proaspăt creat de acesta pe computerul pe care îl utilizau în comun. 

Cei doi împărtăşeau mai multe parole, iar pe unele dintre acestea le aveau notate în apropierea computerului, a constatat tribunalul, potrivit publicaţiei Aargauer Zeitung. 

''El s-a aflat de multă vreme în contact cu mai multe femei", a declarat la şedinţa de judecată femeia din Aargau (nordul Elveţiei) adăugând că după ce i-a prezentat soţului cele aflate acesta a părăsit apartamentul ''destul de repede''. "Încrederea mea în el a dispărut. Nu am mai vorbit unul cu altul'', a completat aceasta. 

Acuzaţiile iniţiale i-au fost aduse femeii în luna februarie a acestui an când a fost condamnată în Muri şi a primit o amendă în valoare de 9.900 de franci, cu suspendare cu condiţia de a nu comite alte infracţiuni în următorii doi ani, şi o amendă de 4.300 de franci pentru acoperirea cheltuielilor poliţiei. 

Potrivit procurorului, femeia a intrat în mod intenţionat şi repetat pe contul soţului ei şi a descărcat materiale care nu îi aparţineau. Computerul, un hard disk extern şi un stick USB au fost confiscate. 

În cadrul apelului la un tribunal districtual apărarea a cerut achitarea femeii pe motiv că aceasta nu a ''spart'' în mod tehnic contul de e-mail al soţului ei ţinând cont că aceasta cunoştea parola. 

Însă după verificarea istoricului căutărilor sale, s-a descoperit că aceasta se interesase dacă citirea e-mailurilor soţului ar fi constituit o infracţiune, fapt care, potrivit acuzării, demonstra faptul că ea era conştientă de potenţiala ilegalitate a acţiunilor sale. 

Tribunalul a menţinut hotărârea de condamnare pe motiv că citirea informaţiilor protejate printr-o parolă fără permisiunea proprietarului contului este ilegală conform articolului 145 din Codul penal al Elveţiei şi se pedepseşte cu amendă sau până la trei ani de închisoare. 

Totuşi, amenda a fost redusă de la 9.900 de franci la 1.500 de franci pe motiv că femeia nu a făcut decât să ''exploateze neglijenţa soţului său'' şi a depus ''un efort infracţional minim'' pentru a accesa informaţiile, notează sursa citată.AGERPRES

×