x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie in fruntea social-democratilor din Germania?

O femeie in fruntea social-democratilor din Germania?

13 Feb 2018   •   09:20
O femeie in fruntea social-democratilor din Germania?

Biroul executiv al Partidului Social Democrat (SPD) din Germania se întâlneşte marţi şi este de aşteptat să o numească pe Andrea Nahles ca prima femeie preşedinte a formaţiunii, după ce Martin Schulz a demisionat în contextul tulburărilor din partid privind noul acord de coaliţie cu conservatorii.

 

Andrea Nahles, care conduce grupul parlamentar al partidului, mai trebuie confirmată în postul de preşedinte la un congres al partidului care ar urma să fie organizat în interval de trei luni.

Partidul a fost nevoit să acţioneze rapid pentru a ocupa locul de preşedinte al partidului lăsat vacant de Schulz în contextul în care se pregăteşte pentru un vot decisiv în rândul a peste 460.000 de membri privind acceptarea sau respingerea acordului de coaliţie cu blocul conservator al cancelarului Angela Merkel.

În vârstă de 47 de ani, Andrea Nahles a devenit cunoscută în politică în perioada agitată a ultimului guvern SPD din urmă cu 15 ani când, din poziţia de parlamentar de stânga, a contribuit la o rebeliune în cadrul partidului împotriva reformelor sociale dure ale acestuia.

Membră a SPD de la vârsta de 18 ani, Andrea Nahles este creditată cu faptul că a ajutat la convingerea membrilor partidului de a începe negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare cu un discurs înflăcărat la un congres special al formaţiunii în ianuarie. AGERPRES

×