x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie însărcinată în şase săptămâni a fost obligată să se prostitueze în Ibiza de o bandă condusă de români

O femeie însărcinată în şase săptămâni a fost obligată să se prostitueze în Ibiza de o bandă condusă de români

12 Sep 2016   •   15:49
O femeie însărcinată în şase săptămâni a fost obligată să se prostitueze în Ibiza de o bandă condusă de români
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţia Naţională şi agenţii români au eliberat o femeie însărcinată în şase săptămâni din mâinile proxeneţilor, care o obligau să se prostitueze în Ibiza. Banda, condusă de cetăţeni români, racolau femeile în România, apoi treceau graniţa şi le exploata sexual pe străzile şi cluburile de pe insulă.

În timpul operaţiunii, agenţii au găsit adresa a două locuinţe şi a unui bordel din Ibiza, plus a două apartamente din Călăraşi, unde se ascundeau proxeneţii. Poliţia din Spania şi din România au acţionat simultan şi au arestat nouă membrii ai clanului, care au fost trimişi la închisoare printr-un ordin judecătoresc, scrie El Mundo. În total, zece victime au fost eliberate, printre care se numără şi femeia însărcinată. Tânăra gravidă, conform declaraţiilor date agenţilor de poliţie, a fost obligată să stea timp de şase ore în genunchi, fără să poată dormi, timp în care unul din membrii a vorbit cu şeful organizaţiei şi a explicat cum atacă. Mai multe victime au spus poliţiei că situaţia în care se aflau, ducea de multe ori la tentative de sinucidere.

Investigaţia a pornit în urma unui apel de urgenţă care alerta poliţia de condiţiile în care se afla o femeie, care, conform apelantului, părea că este obligată să se prostitueze. În urma apelului, agenţii specializaţi în lupta împotriva traficului de carne vie au verificat informaţiile şi au început o investigaţie, care a ajuns la doi fraţi de origine română, care conduceau o organizaţie criminală implicată în traficul şi exploatarea sexuală a femeilor. Victimele erau ademenite în Călăraşi, aceştia promiţându-le vieţi liniştite şi fericite împreună în Ibiza. Femeile, minore, sau cu 18 ani împliniţi recent, erau luate din medii defavorizate, cu familii monoparentale, sau care se confruntau cu probleme financiare şi afective.

Pe lângă faptul că de aici proveneau victimele, tot în România se primeau beneficiile materiale de pe urma acestei activităţi. Poliţiştii au dovezi că aproximativ 700 de mii de euro au fost trimişi din Spania în România. Legăturile evidente dintre membrii organizaţiei stabiliţi în Ibiza şi cei din România, au convins autorităţile juridice şi poliţieneşti să ia decizia de a opera împreună, pentru a duce la destructurarea completă a reţelei.

×