x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie nu a fost lăsată să urce în avion pentru că purta o bluză semitransparentă

O femeie nu a fost lăsată să urce în avion pentru că purta o bluză semitransparentă

01 Iul 2019   •   15:35
O femeie nu a fost lăsată să urce în avion pentru că purta o bluză semitransparentă

O femeie nu a fost lăsată să urce într-un avion al liniei aeriene EasyJet din cauza felului în care era îmbrăcată, pe aeroportul Malaga, pe 23 iunie, scrie The Sun.

Harriet Osborne, în vârstă de 31 de ani, nu a fost lăsată să urce în avionul în care cumpărase bilet pentru că purta o bluză semitransparentă, fără sutien. Astfel, Harriet a fost nevoită în doarmă în aeroportul Malaga, pentru a putea să ia avionul spre casă a două zi.

“Echipajul de zbor a fost oribil şi m-au făcut să mă simt o femeie uşoară. Stewardesa m-a confruntat în faţa întregului avion şi mi-a spus că nu am voie în avion cu bluza pe care o aveam pe mine. Mi-a spus: << O, nu, dă-te la o parte >>, şi a încercat să mă acopere cu mâinile mele.”, povesteşte Harriet

“ Mi-a spus: << Nu vii în avionul meu aşa – trebuie să-ţi pui o bluză peste >>. Apoi mi-a ordonat să mă dau jos din avion, aşa că am pus o bluză peste. Când am încercat să urc din nou, stewardesa s-a întors către echipajul de la sol şi a spus: << Ea nu urcă în avion >>. Am fost dată afară. Am fost în şoc. A fost foarte sexist. Am început să plâng. A fost nevoie să mă întorc la terminal, unde poliţia spaniolă m-a interogat. Au fost uimiţi când le-am spus de ce am fost dată afară.”

Harriet, care şi-a petrecut weekendul la o rudă, a fost nevoită să plătească 149 de dolari pentru un alt zbor. “Nu-mi arăt niciodată corpul acasă, dar am vrut să fac ceva spontan, pentru că mă aflam în vacanţă.”, a mai adăugat aceasta.

O sursă a declarat pentruThe Sun că unii pasageri s-au plâns echipajului de modul în care era îmbrăcată Harriet.

“Putem să confirmăm că un pasager care călătorea din Malaga către Stansted, pe 23 iunie, nu a fost lăsată în avion din cauza comportamentului perturbător. În urma plângerilor legate de felul în care aceasta era îmbrăcată, echipajul de zbor i-a cerut clientei să pună pe ea încă o bluză pentru zbor, iar aceasta a acceptat. Cu toate acestea, clienta a avut un comportament perturbător la adresa unui membru al echipajului de zbor. Echipajul nostru este pregătit să acţioneze indiferent de situaţie, rapid şi în mod corespunzător. Nu tolerăm comportamentul abuziv şi ameninţător la adresa echipajului.”, se arată într-un comunicat al EasyJet.

 

×
Subiecte în articol: bluza semitransparenta easyjet