x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fetiţă, în vârstă de nouă ani, ţinta criticilor venite din partea politicienilor australieni

O fetiţă, în vârstă de nouă ani, ţinta criticilor venite din partea politicienilor australieni

12 Sep 2018   •   13:52
O fetiţă, în vârstă de nouă ani, ţinta criticilor venite din partea politicienilor australieni

O fată, în vârstă de nouă ani, din Australia este criticată de mai mulţi politicieni ai ţării, după ce a refuzat să stea în picioare în timpul imnului, din respect pentru populaţia indigenă din ţară. Politicienii au solicitat ca fata să fie exmatriculată, notează CNN.

Harper Niesel, care locuieşte în Queensland, a spus pentru Nine News că a ales să stea jos în timpul imnului naţional al ţării, pentru că este de părere că ar fi fost o lipsă de respect pentru aborigenii australieni.

Imnul, “Advance Australia Fair”, conţine următorul vers: “Australienii ne lasă să ne bucurăm, pentru că suntem tineri şi liberi.”

“Când spui Advance Australia Fair, înseamnă progresul oamenilor albi”, a spus eleva, în vârstă de nouă ani.  “Şi când spui << noi suntem tineri >> îi ignori pe australienii indigeni, care sunt aici dinaintea noastră cu 50.000 de ani.”, a mai adăugat aceasta.

Populaţia indigenă din Australia, reprezentând 2% din totalul populaţiei, are o speranţă de viaţă mai mică şi o mortalitate infantilă dublă faţă de restul populaţiei.

Senatoarea Pauline Hansone a declarat că şcolile din Australia “spală pe creier” copiii şi a cerut ca Nielsen să fie dată afară din şcoală, într-un videoclip postat pe site-urile de socializare. Fostul prim-ministru Tony Abbott a declarat că fata ar trebui să “respecte regulile”.

“Este doar un semn al bunelor maniere şi de curtoazie să stai în picioare în timpul imnului naţional”, a spus fost lider, marţi.

×