x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fetiţă româncă din Italia a încercat să se sinucidă. Colegii i-au spus că "duhneşte a româncă"

O fetiţă româncă din Italia a încercat să se sinucidă. Colegii i-au spus că "duhneşte a româncă"

27 Ian 2010   •   00:00
O fetiţă româncă din Italia a încercat să se sinucidă. Colegii i-au spus că "duhneşte a româncă"

Supusă discriminării de către colegii de şcoală, o fetiţă româncă în vârstă de 13 ani a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la etajul doi al unui imobil. Tentativa de sinucidere a avut loc săptămâna trecută, dar cazul a ajuns în atenţia presei şi a autorităţilor abia ieri.



Fetiţa s-a aruncat de la etajul doi al casei în care locuia, în localitatea Solesino, situată în apropiere de Padova (nord), informează publicaţia Il Gazzettino, citată de Mediafax.

Adrian Teodorescu, preşedintele organizaţiei Alleanza Romena, a declarat că fetiţa a recurs la acest gest din cauza mediului şcolar. "De mult timp, fetiţa era expusă unui tratament discriminatoriu din partea colegilor de clasă, ea fiind singura imigrantă din acel grup", afirmă Adrian Teodorescu.

În prezent, fetiţa se află la spital, având o fractură la picior în urma tentativei de sinucidere. A fost vizitată de prieteni, dar de niciunul dintre colegii de clasă.

"Nu avuseserăm probleme cu rasismul, nici noi şi nici celălalt copil pe care îl avem", declară tatăl fetiţei, un român care se află de mulţi ani în Italia. "În schimb, de când ne-am mutat la Solesino, am avut probleme cu fetiţa, de la începutul anului şcolar. Sursa problemelor o reprezintă colegii de clasă, care nu doresc să o accepte, pentru că este diferită de ei. Nu are haine de marcă, nu are telefon de ultimă generaţie, iar colegii îi spun că «duhneşte a româncă»".

Organizaţia Alleanza Romena a sesizat deja conducerea şcolii pentru a face lumină în acest caz.

×
Subiecte în articol: diaspora