x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fostă locuință a liderului sovietic Troțki este scoasă la vânzare (VIDEO)

O fostă locuință a liderului sovietic Troțki este scoasă la vânzare (VIDEO)

22 Aug 2015   •   14:23
O fostă locuință a liderului sovietic Troțki este scoasă la vânzare (VIDEO)

Fosta locuință, din Turcia, a fostului lider Troțki este scoasă la vânzare.

Troțki și-a stabilit domiciliul în vila de pe insula turcă Buyukada, după ce a fost deportat din Uniunea Sovietică, în anul 1929. În această casă, acum aflată în ruină, și-a scris autobiografia și cartea, Istoria Revoluției Ruse.

Fostul lider sovietic a trăit în această casă până în anul 1933, când Franța i-a oferit azil.

Casa este acum de vânzare pentru prețul de 4,4 milioane de dolari însă condiția pusă de vânzător este una surprinzătoare, cumpărătorul nu va putea folosi vila ca locuință privată.

Troțki a fost un revoluționar bolșevic și intelectual marxist rus născut într-o familie de evrei așkenazi din Ucraina. El a fost un politician influent la începuturile existenței Uniunii Sovietice, mai întâi Comisar al poporului pentru politica externă iar mai apoi ca fondator și prim comandant al Armatei Roșii și Comisar al poporului pentru apărare. A fost de asemenea membru fondator al Politburo-ului. În urma luptei pentru putere cu Iosif Vissarionovici Stalin din anii 1920, Troțki a fost exclus din Partidul Comunist și deportat din Uniunea Sovietică. A fost în cele din urmă asasinat în Mexic de un agent sovietic. Ideile lui Troțki formează bazele teoriei comuniste cunoscute sub numele de troțkism.



×