x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fotografie stârneşte indignarea celor care iubesc animalele (VIDEO)

O fotografie stârneşte indignarea celor care iubesc animalele (VIDEO)

04 Noi 2011   •   10:59
O fotografie stârneşte indignarea celor care iubesc animalele (VIDEO)

Surferul celebru Jamie O'Brien a creat un val de reactii dupa ce a aparut intr-o fotografie profesionista in care "calareste" o broasca testoasa de mare, scrie Huffington Post.

O'Brien iubeste broastele testoase insa nu atat de mult incat sa le si respecte. Imaginea care a generat valuri de reactii ar trebui sa ilustreze ingrijorarea lui O'Brien fata de fibropapilomatoza, un virus de tipul herpesului, care afecteaza aceste reptile marine. Fotografia a fost postata pe pagina de Facebook a postului TV local Hawaii News Now pe 30 octombrie.

Controversa a inceput sa ia amploare la inceputul acestei saptamani, dupa aparitia raspunsurilor negative cu privire la hartuirea testoasei.

Mai rau de atat, s-ar putea ca O'Brien sa fi incalcat legile statului si pe cele federale impotriva hartuirii testoaselor. Actiunea surferului ar putea fi pedepsita cu amenzi de mii de dolari, desi blogul considera ca multi au exagerat importanta acestei chestiuni.

O'Brien nu s-a deranjat sa raspunda la acuzatii, in schimb a postat un mesaj scurt pe Twitter cand au izbucnit acuzatiile: "Contextul este TOTUL!!!"

In orice caz, cei iritati de aceasta fotografie au mai multe motive sa fie suparati. Numerosi nativi din Hawaii cred ca honu(numele hawaian al broastei testoase) este un fel de spirit ancestral.

×