x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O israeliancă de origine română a câştigat concursul de frumuseţe pentru supravieţuitoarele Holocaustului

O israeliancă de origine română a câştigat concursul de frumuseţe pentru supravieţuitoarele Holocaustului

29 Iun 2012   •   13:14
O israeliancă de origine română a câştigat concursul de frumuseţe pentru supravieţuitoarele Holocaustului

Hava Hershkovitz, de 79 de ani, a devenit, ieri, castigatoarea finalei controversatului concurs de frumusete Miss Holocaust Survivor (Miss Supravietuitoarea Holocaustului), organizat in Israel, informeaza independent.co.uk. Hava s-a nascut in Romania, de unde a fost deportata in 1941.

Concursul de frumusete a fost organizat in Israel, fapt care a starnit multe controverse. Multe persoane au considerat acest eveniment "insultator" si "macabru" sustinand ca cordarea de note unor femei in varsta pe baza aspectului lor fizic reprezinta o initiativa total nepotrivita. Organizatorii au respins criticile care le-au fost aduse si sustin ca aspectul fizic reprezinta doar 10% din totalul criteriilor avute in vedere de juriu atunci cand le-au ales pe finaliste.

Paisprezece femei, cu varste cuprinse in intervalul 74 - 97 de ani, care au supravietuit ororilor celui de-Al Doilea Razboi Mondial, au concurat in finala editiei inaugurale a acestui concurs.

Colette Avital, presedinta Organizatiei Supravietuitoarelor Holocaustului, cu sediul in Israel, a declarat: "Mi se pare ceva complet macabru. Sunt pentru imbogatirea spirituala a vietii, insa impopotonarea supravietuitoarelor cu haine frumoase pentru un concurs nu va face ca vietile lor sa devina mai pline de sens".

Concursul a fost organizat de organizatia Shimon Sabag, iar finalistele au fost alese din cateva sute de concurente, pe baza povestilor lor de supravietuire si a contributiilor aduse de ele la imbunatatirea calitatii vietii din comunitatile in care traiesc.

Hava Hershkovitz, de origine romana, a fost deportata din Romania in 1941 si trimisa intr-un lagar de detentie din Uniunea Sovietica, unde a trait trei ani.

×