x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O jurnalistă BBC acuză un politician rus de hărțuire sexuală

O jurnalistă BBC acuză un politician rus de hărțuire sexuală

07 Mar 2018   •   17:29
O jurnalistă BBC acuză un politician rus de hărțuire sexuală

O jurnalistă de la BBC a acuzat un politician rus că a hărțuit-o sexual în timpul unui interviu ce avea loc în biroul acestuia în urmă cu un an, scrie The Guardian.

Farida Rustamova, care lucrează pentru serviciul rus al BBC, este a treia femeie care face acuzații de natură sexuală împotriva lui Leonid Slutsky, un deputat pro-Kremlin aflat la conducerea comitetului pentru afaceri externe din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse.

Slutsky a negat acuzațiile, despre care a afirmat că fac parte dintr-o conspirație politică împotrivă lui. În plus, acesta a amenințat că va da în judecată pentru defăimare femeile care îi aduc acuzații. Acuzațiile împotriva unei figuri atât de puternice sunt neobișnuite într-o țară unde mișcarea #metoo a fost descrisă de către oficiali și de către presa rusă ca fiind scăpată de sub control.

Rustamova a afirmat că incidentul a avut loc în urmă cu un an, în timp ce îl intervieva pe Slutsky în legătură cu o vizită a candidatei la prezidențialele din Franța, Marine Le Pen. BBC a declarat că are înregistrarea conversației dintre jurnalistă și politicianul rus, însă a decis să nu o publice.

În timpul conversației, Slutsky a întrebat-o pe Rustamova dacă i-ar plăcea să lucreze pentru el. Când jurnalista i-a refuzat oferta, acesta a spus: „Vrei să fugi de mine, nu vrei să mă săruți, îmi rănești sentimentele”.

În momentul în care Rustamova i-a spus lui Slutsky că are o relație și că plănuiește să se căsătorească cu iubitul ei, Slutsky i-a replicat: „Grozav, o să fii soția lui și amanta mea”.

Rustamova a declarat că în acel moment Slutsky a început să o mângâie în apropiere de zona ei intimă.

„Slutsky are prieteni puternici”, a scris Rustamova pe pagina sa de Facebook. „Nimeni nu m-a sunat sau m-a amenințat, dar după ce am făcut această poveste publică, mă tem pentru siguranța mea”.

Alte două jurnaliste, Ekaterina Kotrikadze, fost editor RTVI, și Darya Zhuk, producătoare TV Rain, au dezvăluit că au fost agresate sexual de către Slutsky în timpul interviurilor.

 

×