x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O MAREE URIAŞĂ de petrol se deplasează spre celebra staţiune Samet, din Thailanda. Plajele şi recifii de corali, ÎN PERICOL

O MAREE URIAŞĂ de petrol se deplasează spre celebra staţiune Samet, din Thailanda. Plajele şi recifii de corali, ÎN PERICOL

29 Iul 2013   •   09:20
O MAREE URIAŞĂ de petrol se deplasează spre celebra staţiune Samet, din Thailanda. Plajele şi recifii de corali, ÎN PERICOL
Sursa foto: nodeju.com

O imensă maree de petrol se apropia duminică de celebra staţiune Samet (Thailanda) punând în pericol flora şi fauna unice ale Parcului Naţional de aici, care include cinci insule tropicale din Golful Siam, după cum relatează Asia News, citată de Agerpres. Astfel, sunt ameninţate de poluare şi plajele de azur din zonă, situate nu departe de cunoscuta staţiune Pattaya.

Un oficial local, directorul departamentului pentru conservarea vieţii sălbatice, Theerapat Prayoonsit, şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu riscurile pentru mediul insulei, plajele frumoase, recifii de corali şi vietăţile marine.

Mareea neagră cu o lungime de 2,5 km şi o lăţime de 800 de metri, înainta în primele ore după incident spre zona staţiunii Mae Ramphung, o celebră destinaţie turistică thailandeză.

Aproximativ 50 de tone de ţiţei brut s-au scurs sâmbătă, în jurul orei locale 06h50, în Marea Chinei de Sud, la 20 km de coastă, dintr-un petrolier, care transporta materie primă pentru una din rafinăriile locale.

Autorităţile au raportat că pata de petrol s-a diminuat cu 70%, în urma intervenţiei mai multor nave şi a unui avion, care a aruncat substanţe de absorbire.

×