x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nuafragiu lângă Turcia. 17 migranţi s-au înecat în timpul traversării spre insula Kos

Nuafragiu lângă Turcia. 17 migranţi s-au înecat în timpul traversării spre insula Kos

27 Sep 2015   •   15:07
Nuafragiu lângă Turcia. 17 migranţi s-au înecat în timpul traversării spre insula Kos

17 migranţi s-au înecat, duminică, în largul coastelor Turciei, din cauza scufundării ambarcaţiunii în care se aflau, în timpul traversării spre insula Kos, din Grecia, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei turce Anadolu.

Din cei 37 de oameni aflaţi la bord, 20 au fost salvaţi, a precizat guvernatorul Amir Cicek.

Ambarcaţiunea, cu lungimea de 8 metri, plecase din satul de coastă Gumusluk, şi toţi cei de la bord fuseseră înregistraţi, a indicat Anadolu.

Zona se află în peninsula Bodrum, o destinaţie turistică populară, unde, în această vară, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui băieţel sirian de 3 ani, o tragedie care a declanşat revoltă la nivel internaţional.

Cel puţin 300.000 de sirieni şi alţi migranţi au ajuns în Grecia, majoritatea plecând de pe litoralul egeean al Turciei, conform datelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

Deşi insula Kos se află la doar 4 km de Bodrum în punctul cel mai apropiat, traversarea este periculoasă, pentru că migranţii se înghesuie adesea în ambarcaţiuni din cauciuc, conduse de persoane cu experienţă precară de navigare.

Paza de coastă a salvat peste 53.000 de migranţi, dar 274 şi-au pierdut viaţa în apele teritoriale ale Turciei, a indicat vicepremierul Numan Kurtulmus, fără a preciza în ce interval de timp.

Sursa: Agerpres

×