x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O pană informatică în reţeaua franceză de telefonie Orange a afectat 26 de milioane de clienţi

O pană informatică în reţeaua franceză de telefonie Orange a afectat 26 de milioane de clienţi

de Mediafax    |    07 Iul 2012   •   11:08
O pană informatică în reţeaua franceză de telefonie Orange a afectat 26 de milioane de clienţi

O pana informatica in reteaua franceza de telefonie mobila Orange a afectat vineri aproximativ 26 de milioane de clienti timp de aproximativ opt ore, a anuntat operatorul, relateaza AFP.

Serviciile de voce si SMS ale retelei, puternic perturbata incepand de vineri, de la ora locala 16.00 (17.00, ora Romaniei), au fost restabilite sambata, la ora locala 0.30 (1.30, ora Romaniei), in timp ce serviciile de transfer de date urmau sa fie restabilite "rapid", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al operatorului.

Precizand ca "serviciile de voce si SMS functioneaza in mod normal de la ora 0.30 (1.30, ora Romaniei)", purtatorul de cuvant a precizat ca operatorul observa o "revenire progresiva la normal a serviciilor de schimb de date, care urmeaza sa fie restabilite rapid".

Cauza acestui "incident exceptional, (unul) dintre cele mai grave" cu care s-a confruntat Orange, este "o pana informatica la un echipament esential", a explicat purtatorul de cuvant. Nu este "deloc vorba de un act rauvoitor", a dat el asigurari.

Incidentul, care a afectat reteaua in ansamblul sau, in toata Franta, a mobilizat "200 de ingineri si tehnicieni", a adaugat purtatorul de cuvant.

Reteaua de telefonie mobila Orange numara 26 de milioane de clienti directi in Franta, carora li se adauga cei ai altor operatori, care vand servicii sub marca lor, dar ale caror comunicatii tranziteaza reteaua Orange.

×
Subiecte în articol: pana orange