x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă s-a sinucis dându-şi foc într-o baracă de lângă Roma

O româncă s-a sinucis dându-şi foc într-o baracă de lângă Roma

13 Iul 2009   •   00:00

O tânără româncă de 19 ani şi-a luat viaţa ieri, dându-şi foc într-o baracă dintr-o tabără improvizată de lângă oraşul Latina, aflat la câteva zeci de kilometri de Roma. Motivul gestului a fost prietenul său român care avea intenţia să o părăsească, informează luni Corriere della Sera, citat de Agerpres.



Tânăra, care potrivit jurnalului TGCOM al trustului Mediaset ar fi de etnie romă, a folosit o sticlă de benzină, iar focul s-a întins rapid, incendiind şi alte barăci din apropiere. Prietenul ei a încercat să o salveze, însă nu a reuşit, având şi el mai multe arsuri. Alte două persoane au fost internate la spital fiind intoxicate de fumul incendiului.


La faţa locului au intervenit, potrivit Corriere della Sera, pompierii şi poliţia, dar şi primarul din Latina, Vincenzo Zaccheo, care a declarat presei că doar în urmă cu cinci zile se discutase în cadrul administraţiei locale demararea unui plan de evacuare a taberei respective şi găsirea unor soluţii locative pentru fiecare dintre familiile care locuiau în aceste barăci.


El le-a promis cetăţenilor români care locuiesc în barăci că va avea în vedere situaţia lor şi va încerca să le asigure condiţii de locuit mai demne.

×
Subiecte în articol: externe