x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O scrisoare de amenințare ce conținea un glonț, trimisă ministrului de externe grec

O scrisoare de amenințare ce conținea un glonț, trimisă ministrului de externe grec

17 Mar 2018   •   16:16
O scrisoare de amenințare ce conținea un glonț, trimisă ministrului de externe grec

O scrisoare de ameninţare care conţinea un glonţ i-a fost trimisă ministrului de externe grec Nikos Kotzias, angajat în negocierile cu Skopje pentru o soluţionare a disputei bilaterale privind numele Macedoniei, relatează sâmbătă Reuters. 

În ultimele luni, ministrul Nikos Kotzias a mai primit scrisori de ameninţare. 

'Ultimul plic conţinea un glonţ şi o scrisoare referitoare la eforturile sale privind problema macedoneană', a declarat sâmbătă un oficial al poliţiei elene. 

Într-o scrisoare primită în luna februarie, ministrul Nikos Kotzias era ameninţat că există 'trei gloanţe' pentru el. 

Cele două state îşi dispută numele 'Macedonia', Grecia susţinând că folosirea acestuia de către vecina sa semnalează o revendicare teritorială din partea acesteia asupra regiunii omonime din nordul său. 

Atena obstrucţionează aderarea Macedoniei la NATO şi Uniunea Europeană din acest motiv şi a acuzat de asemenea Skopje că încearcă să-i uzurpe patrimoniul istoric prin glorificarea lui Alexandru cel Mare. Grecia a obţinut ca micul stat vecin, apărut din dezmembrarea fostei Iugoslavii, să fie admis la ONU, în 1993, sub numele provizoriu de 'Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei' (FYROM). 

Ministrul de externe grec Nikos Kotzias urmează să se deplaseze la Skopje în zilele următoare pentru a continua discuţiile în vederea găsirii unei soluţii la disputa dintre cele două state legată de nume.

AGERPRES

×