x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O sticlă cu mesaj aruncată în mare în Anglia a călătorit peste 4.500 de kilometri şi a fost găsită în Canada

O sticlă cu mesaj aruncată în mare în Anglia a călătorit peste 4.500 de kilometri şi a fost găsită în Canada

22 Iun 2018   •   19:00
O sticlă cu mesaj aruncată în mare în Anglia a călătorit peste 4.500 de kilometri şi a fost găsită în Canada

O fetiţă care a aruncat în mare un mesaj în sticlă de pe o plajă din Anglia a primit după doi ani un răspuns prin care a fost anunţată că textul ei a călătorit 2.915 mile (4.690 de kilometri) şi a fost descoperit în Canada, informează vineri UPI. 

Alexa Smith a vizitat în luna octombrie 2016 plaja Cooden Beach (din apropierea Londrei) alături de mama sa, de sora ei şi de trei fraţi moment în care au decis să arunce fiecare în mare mesaje ascunse în sticle în care au inclus datele lor de contact. 

Alexa, care în prezent are 12 ani, a primit un răspuns săptămâna trecută sub forma unei scrisori timbrată în Canada. 

Autoarea epistolei i-a scris că a găsit sticla în Halifax din provincia canadiană Noua Scoţie, aflată la circa 2.915 mile de Cooden Beach. 

''Este incredibil. Nu ne-am aşteptat niciodată la aşa ceva'', a declarat mama Alexei, Roxanne, pentru Bexhill-On-Sea Observer. 

''Această doamnă din Canada ne-a scris şi a pus în plic mesajul original al Alexei'', a spus mama fetiţei. ''Ea a scris o frumoasă scrisoare în care a spus: 'Sper să ai parte de cel puţin jumătate din aventura de care a avut parte acest mesaj''. 

Roxanne a menţionat că nu poate trimite înapoi o scrisoare de mulţumire deoarece persoana din Canada nu a inserat datele de contact. ''Din păcate, nu a inclus adresa expeditorului; cred că a fost doar o doamnă care a dorit să facă un lucru frumos pentru un copil'', a spus ea. ''Alexei îi place. Acum este cel mai de preţ obiect al ei'', a adăugat mama fetiţei. 

Ea a precizat că unul dintre mesajele în sticlă aruncat în apă de fiii ei a fost găsit pe o plajă din apropiere, în Bexhill, la scurt timp după ce a fost trimis pe mare. Alte două sticle cu mesaje nu au fost încă găsite. ''Poate vom mai primi un mesaj peste câţiva ani'', a spus Roxanne.AGERPRES

×