x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oamenii îşi pierd încrederea în SUA în timpul conducerii lui Donald Trump

Oamenii îşi pierd încrederea în SUA în timpul conducerii lui Donald Trump

18 Ian 2018   •   11:24
Oamenii îşi pierd încrederea în SUA în timpul conducerii lui Donald Trump

Încrederea la nivel mondial în conducerea Statelor Unite ale Americii a scăzut din nou, iar, în prezent, SUA  se află sub China în privinţa evaluărilor de încredere la nivel mondial, potrivit unui nou sondaj Gallup, scrie The Guardian.

Sondajul de opinie din 134 de ţări a scos la iveală o nouă cădere record în ceea ce priveşte încrederea oferită SUA pentru rolul lor în lume, de la 48% sub administraţia Obama la 30% după doar un an sub administraţia Donald Trump – cel mai scăzut nivel pe care Gallup l-a surprins de la începutul sondajelor privind conducerile globale, începute în urmă cu un deceniu.

Rezultatul a venit doar la o zi după ce un alt sondaj Gallup a descoperit că Donald Trump ajunge la aniversarea de un an de la inaugurare cu cea mai puţină încredere din partea comunităţii decât oricare alt procentaj obţinut de alt preşedinte SUA în primul an.

Sondajul a descoperit că Trump a obţinut un procentaj de încredere de doar 39% din momentul inaugurării. Înainte de Trump, Bill Clinton a fost preşedintele cu cel mai mic procentaj de încredere, care a obţinut 49%, cu 10 procente mai mult decât Donald Trump.

Ultimul studiu confirmă una dintre cele mai mari frici ale analiştilor de politică externă din  SUA  şi Europa, mai exact aceea potrivit căreia abordarea lui Trump, “America prima”, combinată cu personalitatea sa volatilă şi irascibilă, slăbeşte coeziunea dintre democraţiile de vest  în faţa unei provocări crescânde din partea autocraţiilor din Rusia şi China şi a creşterii democraţiilor iliberale şi a naţionalismului xenofob din interiorul Europei.

În prezent, Germania este văzută ca un lider global cu un procentaj de 41%, urmată de China cu un procentaj de 31%. Rusia a obţinut un procentaj de încredere de 27% în privinţa rolului său global, potrivit sondajului.

×