x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama ameninţă Coreea de Nord: „Era provocărilor s-a încheiat!”

Obama ameninţă Coreea de Nord: „Era provocărilor s-a încheiat!”

de Mediafax    |    01 Mai 2012   •   07:54
Obama ameninţă Coreea de Nord: „Era provocărilor s-a încheiat!”

Presedintele american, Barack Obama, a avertizat luni Coreea de Nord ca era "provocarilor" s-a incheiat si ca Statele Unite nu vor incerca sa cumpere "o conduita buna" din partea acestei republici comuniste, relateaza AFP.

"De la inceperea mandatului meu, am incercat sa fac in asa fel incat nord-coreenii sa inteleaga ca vechea schema consistand in a provoca pentru a atrage atentia, incercand sa oblige comunitatea internationala sa le cumpere o conduita buna, s-a terminat", a declarat Obama in timpul unei conferinte de presa de la Washington, avandu-l alaturi pe premierul japonez, Yoshihiko Noda.

Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud sunt solidare in incercarea de a face Coreea de Nord "sa respecte regulile internationale", a mentionat Obama, fara a specula asupra modalitatii in care Washingtonul va lua masuri impotriva impotriva Phenianului.

SUA si-au suspendat deja ajutoarele de alimente pentru Coreea de Nord dupa ce aceasta a lansat o racheta pe 13 aprilie, lansare esuata.

Subliind ca un test nuclear nord-coreean a fost facut in 2009, tot dupa lansarea unei rachete, Noda a considerat ca este "foarte posibil" ca Phenianul sa incerce sa recurga la un nou test nuclear.

×
Subiecte în articol: obama ameninta coreea de nord