x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama îl invită pe David Cameron la un meci de baschet în Ohio

Obama îl invită pe David Cameron la un meci de baschet în Ohio

de Mediafax    |    13 Mar 2012   •   09:09
Obama îl invită pe David Cameron la un meci de baschet în Ohio

Presedintele Barack Obama, un cunoscut fan al baschetului, il va invita pe premierul britanic David Cameron la un joc din cadrul March Madness, marti, in Ohio, unde vor asista la un meci al turneului masculin NCAA, informeaza MEDIAFAX.

Este vorba despre doua meciuri in afara turneului, la Dayton (Ohio), iar cei doi lideri vor fi prezenti in prima jumatate a primului meci, Western Kentucky-Mississippi Valley State.

Miercuri, ei se vor intoarce la Washington, unde vor participa la o serie de intalniri pe subiecte ca Afganistanul si Siria, a precizat Casa Alba.

"Exista o stransa relatie de lucru si o stransa relatie personala intre premierul Cameron si presedintele Obama", a declarat adjunctul secretarului pentru presa al Casei Albe Josh Earnest, saptamana trecuta. "Avem o relatie de prietenie si parteneriat speciala si esentiala cu Guvernul si poporul Marii Britanii. Marea Britanie este aliatul nostru NATO si cel mai apropiat partener din lume", a adaugat el.

"Alianta dintre Statele Unite si Marea Britanie este un parteneriat de suflet, legat de istorie, traditii si valorile pe care le impartasim. Insa ceea ce face relatia noastra speciala, un bun unic si esential, este ca suntem uniti in numeroase eforturi. Pe scurt, contam unii pe altii, iar lumea conteaza pe alianta noastra", scrie Washington Post in editia de marti, intr-un material intitulat "O alianta pe care lumea poate sa conteze".

×