x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama îşi dă fetele la şcoli publice

Obama îşi dă fetele la şcoli publice

de Sînziana Stancu    |    13 Noi 2008   •   00:00

Barack Obama a făcut istorie, după ce a devenit primul preşedinte de culoare al Americii. Acum, el are ocazia să răstoarne un alt “obicei” de la Casa Albă şi să devină primul preşedinte din ultimii 30 de ani, care îşi trimite fiicele la o şcoală publică locală.

O asemenea decizie are mai mult decât o importanţă simbolică, scrie USAToday. Sistemul şcolar public din Districtul Columbia nu a mai primit un asemenea “bonus” de încredere de când Amy Carter, fiica fostului preşedinte Jimmy Carter, a frecventat cursurile şcolii Thaddeus Stevens. Pentru acest district ar conta şi o vizită-fulger a “Primei Familii” nou-alese în câteva dintre şcoli, pentru că un asemenea gest ar fi o susţinere în plus pentru validarea eforturilor privind reformele în educaţie şi învăţământ ce se fac de ani de zile.

COMPETITIVI
Lovit de o publicitate negativă privind sistemul său de educaţie disfuncţional, Washingtonul se poate lăuda, totuşi, deopotrivă, şi cu şcoli publice, şi cu şcoli private cu performanţe excelente. Publicaţia americană mai scrie că elevii din şcolile publice de top sunt tot atât de performaţi ca şi cei din renumitele şcoli private, nu numai din Washington, ci din toată America. În campania sa electorală, Obama a promis că va lupta pentru a le oferi tuturor copiilor o şansă de a învăţa. Acum, această promisiune de schimbare ar putea să devină o realitate, în care multe familii îşi pun speranţele.

×
Subiecte în articol: externe