x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama nu trebuia să ceară scuze pentru arderea Coranului de către militarii americani, crede prezidenţiabilul republican Rick Santorum

Obama nu trebuia să ceară scuze pentru arderea Coranului de către militarii americani, crede prezidenţiabilul republican Rick Santorum

27 Feb 2012   •   10:40
Obama nu trebuia să ceară scuze pentru arderea Coranului de către militarii americani, crede prezidenţiabilul republican Rick Santorum

Republicanul Rick Santorum, aflat in cursa pentru desemnarea drept candidat la presedintia SUA, spune ca presedintele Barack Omaba nu trebuia sa ceara scuze public pentru arderea Coranului de catre militarii americani, martea trecuta.

Santorum spune ca dimpotriva, Afganistanul datoreaza scuze SUA pentru uciderile militarilor care au urmat dupa acest incident.

"Militarii americani nu au facut nicio eroare intentionata. Uciderea unor americani in uniforma n-a fost o eroare, insa. A fost un act deliberat", a spus Santorum la televiziunea ABC.

Mai bine de 30 de soldati au fost ucisi in ciocnirile care au avut loc de martea trecuta, cand mai multe copii ale Coranului si alte materiale religioase au fost arse intr-o gramada de deseuri la baza ariana Bagram, de langa Kabul.

Gestul a dat nastere unor ample proteste in care s-au aruncat grenade intr-o baza americana din nordul Afganistanului, iar mai multi politisti militari americani au fost atacati.

"In realitate, presedintele Hamid Karzai si afganii ar trebui sa-si ceara scuze pentru uciderea militarilor nostri si pentru raspunsul exagerat la o eroare nevinovata. Aceasta este adevarata crima, nu ceea ce au facut soldatii nostri", a mai spus Santorum, care crede ca prin scuzele oferite de Obama, acesta ar fi recunoscut ca americanii au ars deliberat cartile sfinte.

×