x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Imperiul” Obama contraatacă: L-a băgat pe Romney în corzi la a doua dezbatere! Cine a câștigat (VIDEO)

„Imperiul” Obama contraatacă: L-a băgat pe Romney în corzi la a doua dezbatere! Cine a câștigat (VIDEO)

de Robert Veress    |    17 Oct 2012   •   11:00
„Imperiul” Obama contraatacă: L-a băgat pe Romney în corzi la a doua dezbatere! Cine a câștigat (VIDEO)
Sursa foto: JUSTIN LANE/EPA
Barack Obama a intrat în a doua dezbatere televizată cu contracandidatul republican, Mitt Romney, decis să nu mai rămână dator la atacurile acestuia. The New York Times notează că s-au văzut roadele zilelor de analiză cu consilierii lui Obama, iar democrații respiră ușurați: președintele n-a mai stat cu ochii în jos, luând notițe, în timp ce Romney îl ataca, așa cum s-a întâmplat în prima dezbatere, în urma căreia sondajele l-au creditat, pentru prima dată, favorit pe republican. De data aceasta, Obama a ieșit la bătaie, și-a privit adversarul în ochi, l-a întrerupt ori de câte ori a avut ocazia și l-a acuzat că minte, în mai multe rânduri. La finalul dezbaterii, s-a constatat că Obama a vorbit 44 de minute, iar Romney 41 – și probabil că și rezultatul, din punctul de vedere al opțiunilor alegătorilor, este apropiat de acest scor.
Obama i-a reproșat lui Romney faptul că e un politician cu două fețe, care nu-și exprimă adevăratele opinii în privința unor probleme delicate, cum sunt taxele, avorturile, armele și energia, că este îngăduitor în privința încălcării drepturilor omului în China și că nu va presa Beijingul pentru rebalansarea schimburilor comerciale, că este prea dur la adresa imigranților, că a închis o mină de cărbune în timp ce era guvernator, iar acum s-a transformat în susținător al minerilor, că plătește taxe care nu sunt în concordanță cu veniturile. La final, i-a servit și comentariul legat de cele 47 de procente din populația SUA care sunt dependenți de guvern. „Guvernatorul Romney nu are un plan în cinci puncte. Are un plan cu un singur punct: ajută-i pe bogați!”
De partea sa, Romney și-a reluat atacurile referitoare la deficitul de triliarde de dolari, la pierderea locurilor de muncă, la insecuritatea misiunilor diplomatice americane.
„Obama și Romney nu au părut că le pasă de suferințele oamenilor. S-au concentrat pe misiunea de a se lovi reciproc”, conchide New York Times.
Ultima oră: conform unui sondaj CNN, 46 procente dintre respondenți au fost mai convinși de prestația lui Obama, iar 39 la sută consideră că Romney a fost mai bun.



Înregistrarea integrală a celei de a doua dezbateri televizate între candidații la funcția de președinte al SUA

×