x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama, umilit de colegi din cauza urechilor mari

Obama, umilit de colegi din cauza urechilor mari

11 Mar 2011   •   13:23
Obama, umilit de colegi din cauza urechilor mari
Sursa foto: /AFP
155863-.jpgPreşedintele american Barack Obama a mărturisit că, în copilărie, era umilit de colegi din cauza "urechilor mari" şi a numelui său neobişnuit. Liderul de la Casa Albă a făcut aceste remarci cu prilejul deschiderii unui summit asupra prevenirii hărţuirii între copii, informează ziarul The Telegraph.

Preşedintele Obama a declarat că hărţuirea nu este o problemă despre care să se vorbească zilnic, însă realitatea este că aceasta afectează vieţile oamenilor din toată ţara, notând o mişcare a tinerilor în creştere pentru a combate acest fenomen. "Dacă această conferinţă are vreun scop, acesta este de a spulbera mitul conform căruia hărţuirea este doar un rit nevinovat în procesul de creştere sau o parte inevitabilă a maturizării", a adăugat Obama în deschiderea conferinţei, potrivit Agerpres.

Casa Albă a afirmat că aproape o treime din elevi (13 milioane) sunt supuşi unor umilinţe în fiecare an, iar aceştia sunt mai înclinaţi să abuzeze de droguri sau alcool şi au probleme de sănătate mintală.

"Ca adulţi, toţi ne amintim de cum era să vedem copii care erau luaţi peste picior pe holuri şi în curtea şcolii. Trebuie să spun că din cauza urechilor mari şi a numelui pe care îl port, nu am fost imun. Şi eu am fost afectat", a afirmat preşedintele american.

Michelle Obama a declarat la rândul ei că presa a informat despre mai multe cazuri de impact, în care, în urma hărţuirilor, copiii au fost împinşi chiar spre sinucidere. "Ca părinţi, ne doare când ne gândim că vreun copil se teme în fiecare zi în sala de cursuri, pe terenul de joacă sau chiar online", a spus Prima Doamnă.

×