x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Occidentul salută demisia lui Mubarak

Occidentul salută demisia lui Mubarak

12 Feb 2011   •   11:52
Occidentul salută demisia lui Mubarak

Lumea întreagă salută “abdicarea” preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, însă rămâne prudentă în legătură cu evoluţia situaţiei în această ţară.

“Egiptul nu va mai fi niciodată acelaşi”, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama, care a cerut armatei să asigure o tranziţie spre democraţie “credibilă în ochii poporului egiptean”.

Pe aceeaşi linie s-a înscris şi mesajul transmis de secretarul general ONU, Ban Ki-Moon, care a făcut apel la o “tranziţie transparentă, în ordine şi paşnică”, în timp ce secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat convins că Egiptul va rămâne “o forţă pentru stabilitatea şi securitatea regiunii”.

Premierul canadian Stephen Harper a făcut apel la Cairo să “garanteze respectarea păcii cu Israelul”, iar preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a salutat decizia “curajoasă şi necesară” a lui Mubarak.

Pe de altă parte, Elveţia a decis să blocheze toate bunurile şi conturile pe care le-ar putea deţine în această ţară Hosni Mubarak şi membrii familiei sale.

×