x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2024   •   14:40
O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre oferiţi de John Lennon unui bărbat care a vizitat studiourile Abbey Road, unde a înregistrat formaţia Beatles, va fi scoasă la licitaţie, informează DPA.

Ochelarii, în stilul lui John Lennon, i-au fost daţi bărbatului, care era cu prietena sa, în 1968 şi se aşteaptă să fie vânduţi pentru o sumă cuprinsă între 2.000 şi 3,000 de lire sterline. Nu este clar cui aparţineau ochelarii la momentul respectiv.

"Tânărul a văzut ochelarii pe pian şi s-a dus să îi ia, dar a fost rugat de prietena sa de atunci să îi lase, la care Lennon i-a răspuns 'e OK, îi poate lua'", a povestit un purtător de cuvânt de la Catherine Southon Auctioneers & Valuers, organizatoarea licitaţiei.

Ochelarii vor fi scoşi la vânzare alături de o colecţie de 33 fotografii alb-negru făcute la Abbey Road în 1968 şi 1969, inclusiv unele din ziua şedinţei foto pentru coperta albumului Beatles cu trupa traversând pe o trecere de pietoni.

Fotografiile, unele cu Paul McCartney, George Harrison, George Martin şi Ringo Starr, vor fi vândute cu copyright pentru o sumă estimată la 200-300 de lire sterline.

Licitaţia va avea loc pe 31 iulie la Farleigh Golf Club din Surrey.

AGERPRES

×