x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul din Ucraina: ucrainenii au traversat râul Nipru, în sudul regiunii Herson

Războiul din Ucraina: ucrainenii au traversat râul Nipru, în sudul regiunii Herson

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2023   •   22:08
Războiul din Ucraina: ucrainenii au traversat râul Nipru, în sudul regiunii Herson
Sursa foto: Hepta

Trupele ucrainene au stabilit poziții pe malul estic al râului Nipru, în sudul regiunii Herson, potrivit unor surse militare citate de BBC.

Regiunea este parțial controlată de ruși, iar traversarea râului ar putea avea o valoarea semnificativă în cazul unei ofensive ucrainene.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, afirmă că bloggerii militari ruși au postat „suficiente imagini geolocalizate și rapoarte text pentru a confirma" informația.

Surse militare au confirmat pentru BBC o „anumită mișcare peste râul Dnipro" în apropierea orașului Herson. Armata ucraineană nu a confirmat informația în timp ce rușii au negat rapoartele.

Armata ucraineană vorbește de ceva timp în mod public despre pregătirile pentru o contraofensivă majoră, fără a preciza unde și când ar putea fi lansată.

Până în prezent, toată regiunea Herson de pe malul estic al Niprului a fost sub control rusesc, râul servind drept barieră naturală. Capitala regională, aflată pe malul vestic, a fost eliberată de forțele ucrainene în noiembrie anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nipru ofensiva ucraina Herson