x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial indonezian: Fragmentele depistate marţi în Marea Java aparţin avionului AirAsia

Oficial indonezian: Fragmentele depistate marţi în Marea Java aparţin avionului AirAsia

30 Dec 2014   •   10:26
Oficial indonezian: Fragmentele depistate marţi în Marea Java aparţin avionului AirAsia
Sursa foto: Oficial indonezian: Fragmentele depistate marţi în Marea Java aparţin avionului AirAsia

Fragmentele depistate marţi în Marea Java aparţin 'avionului AirAsia', dispărut duminică, la scurt timp după decolarea din Surabaya, al doilea cel mai mare oraş din Indonezia, cu destinaţia Singapore, cu 162 de persoane la bord, a declarat directorul general al aviaţiei civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, citat de France Presse.

'Pentru moment, putem confirma că acestea aparţin avionului AirAsia şi ministrul transporturilor va pleca în scurt timp la Pangkalan Bun', în zona căutărilor, unde au fost descoperite fragmentele, a adăugat el.

Presupusele rămăşiţe ale avionului dispărut au fost descoperite la 100 mile (160 km) sud-vest de Pangkalan Bun, oraş din centrul Kalimantan, în insula Borneo, potrivit acestuia.

Forţele aeriene militare indoneziene au declarat anterior că au descoperit mai multe fragmente în Marea Java, dintre care unele seamănă cu o uşă de avion şi un un tobogan de urgenţă. 'Am detectat aproximativ 10 obiecte mari şi mai multe obiecte mici de culoare albă pe care nu le-am putut fotografia', a declarat un purtător de cuvânt al armatei aerului indoneziene, Agus Dwi Putranto.

×
Subiecte în articol: avion airasia airasia flight qz8501