x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial ONU: Noua lege a imigranților din Ungaria ar putea duce la haos

Oficial ONU: Noua lege a imigranților din Ungaria ar putea duce la haos

08 Sep 2015   •   21:07
Oficial ONU: Noua lege a imigranților din Ungaria ar putea duce la haos
Sursa foto: Foto: MTI

Noua lege privind imigranţii votată de Ungaria şi care urmează să intre în vigoare săptămâna viitoare ar putea 'conduce la haos' , a avertizat marţi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), cerând 'o mai bună coordonare între toţi actorii', relatează AFP.

'Este important ca aplicarea acestei legislaţii să fie bine gândită. (...) Dacă nu, aceasta ar putea conduce o situaţie de haos la graniţă după 15 septembrie', data prevăzută pentru intrarea în vigoare a legii, a apreciat directorul UNHCR pentru Europa, Vincent Cochetel.

Oficialul ONU a subliniat faptul că este necesară o 'coordonare mai bună între toţi actorii: poliţie, servicii de imigraţie, armată, autorităţile locale şi agenţiile umanitare la frontieră'.

Această lege, votată de parlamentul ungar, pe baza propunerii premierului Viktor Orban, consolidează în special posibilităţile de desfăşurare a armatei la graniţe şi face ca imigraţia ilegală să fie pasibilă de o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Graniţa dintre Ungaria şi Serbia a devenit în ultimele luni unul dintre principalele puncte de trecere a zeci de mii de imigranţi, între care numeroşi sirieni care doresc să ajungă în UE. Peste 160.000 de imigranţi au trecut ilegal graniţa ungară de la începutul anului, între care 2.706 în cursul unei singure zile, luni, potrivit autorităţilor de la Budapesta.

Alte aproximativ 42.000 de persoane ar putea ajunge în Ungaria din Grecia, Macedonia şi Serbia în următoarele 10 zile, a avertizat Vincent Cochetel. agerpres.ro

×