x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OFICIAL rus: Atacul cu rachete american ar putea prejudicia cooperarea militară dintre Rusia şi SUA în Siria

OFICIAL rus: Atacul cu rachete american ar putea prejudicia cooperarea militară dintre Rusia şi SUA în Siria

07 Apr 2017   •   09:07
OFICIAL rus: Atacul cu rachete american ar putea prejudicia cooperarea militară dintre Rusia şi SUA în Siria

Atacul cu rachete american din noaptea de joi spre vineri ar putea duce la sistarea cooperării pe linie militară dintre Rusia şi SUA în Siria, a declarat Viktor Ozerov, preşedintele Comisiei pentru securitate şi apărare din Consiliul Federaţiei (camera superioară), citat de RIA Novosti.

"Aceasta ar putea reduce la zero cooperarea deja stabilită între armata Rusiei şi SUA, deoarece Statele Unite nu au contactat conducerea rusă", a insistat Ozerov în aceeaşi declaraţie.

SUA au lansat "59" de rachete de croazieră asupra bazei aeriene "Shayrat" din Siria, ca răspuns la presupusul atac chimic imputat de Occident regimului de la Damasc şi care s-a soldat cu cel puţin 86 de morţi, printre care 30 de copii şi 20 de femei.

Înainte de atac, de la baza vizată au fost evacuaţi personalul şi echipamentele, a relatat vineri canalul de televiziune Russia Today, în contextul în care armata americană anunţase că a informat forţele ruse în legătură cu aceste lovituri aeriene.

Pentagonul a indicat că Rusia a fost avertizată în avans în legătură cu loviturile americane pentru a evita ca acestea să-i afecteze pe militarii ruşi prezenţi la baza aeriană siriană, a relatat AFP. "Ruşii au fost avertizaţi în prealabil" în legătură cu lansarea celor aproape 60 de rachete asupra bazei siriene, prin intermediul liniei de comunicaţie special stabilită între SUA şi armata rusă pentru a evita incidentele din Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, citat de agenţia franceză de presă. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: atac siria