x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ofiţer de carabinieri, arestat pentru colaborare cu Mafia

Ofiţer de carabinieri, arestat pentru colaborare cu Mafia

19 Dec 2010   •   13:57

Căpitanul Saverio Spadaro Tracuzzi a fost reţinut la Livorno, unde făcea parte, de câteva luni, dintr-o brigadă mobilă. Arestarea a fost efectuată de carabinieri din Calabria, pe baza unui mandat al direcţiei antimafia a Parchetului din Reggio Calabria.

Spadaro Tracuzzi este anchetat pentru colaborarea cu clanul Lo Giudice, căruia i-ar fi furnizat informaţii privind anchetele în curs de desfăşurare şi avertismente privind operaţiunile poliţiei împotriva clanurilor mafiote.

El a făcut parte, până în iunie, din direcţia antimafia din Reggio Calabria, ulterior devenind membru al unei celule operaţionale.

Conform agenţiei ANSA, ofiţerul în vârstă de 51 de ani a fost denunţat de fostul lider al clanului Lo Giudice, fost mafiot care a început să colaboreze cu justiţia după arestarea sa, în octombrie.

În ultimele zeci de ani, 'Ndrangheta a devenit cea mai importantă dintre cele patru organizaţii de crimă organizată din Italia, alături de Camorra, care acţionează în provincia Neapole, Cosa Nostra, în Sicilia, şi Sacra Corona Unita în regiunea Puglia. Specializată în principal în traficul de droguri, organizaţia are ramificaţii în întreaga lume, inclusiv în Germania, Canada, Elveţia şi Australia.

×